Ensemble

AJO-Jazz

Op 1 november start het nieuwe Apeldoorns Jazz Jeugdorkest: AJO-Jazz.  Jongeren uit Apeldoorn en omgeving kunnen nu samen jazzmuziek maken in een volwaardig jeugdorkest.

Wat?
De voorbereidingen zijn al in 2019 gestart, maar Corona heeft de start vertraagd: jongeren kunnen nu samen muziek maken, onder begeleiding van ervaren jazzdocenten, waaronder initiatiefnemer, coördinator en koperdocent Robert Hootsen. Er wordt gewerkt aan een eigen repertoire, gericht op optredens en muzikale groei. Van alles tussen klassiek en pop, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Improvisatie, samenspel en muziekplezier vormen de belangrijkste ingrediënten. Dus ook vette grooves en ruimte voor solo’s!

Voor wie?
Jongeren in de leeftijd van 12-25 jaar (bij uitzondering kan iets jonger ook meedoen). Je speelt een instrument op een niveau vergelijkbaar met minimaal 2 jaren muziekles. Het wordt aanbevolen om naast het orkest ook muziekles te nemen.

In principe kunnen vrijwel alle instrumenten worden geplaatst, al kunnen er praktische beperkingen zijn. Er wordt gebruik gemaakt van eigen instrumenten; (e)-piano/vleugel, drumstel, percussie, marimba, xylofoon, harp, (contra)bas kunnen beschikbaar worden gesteld.

Wanneer en waar?
Start op dinsdag 1 november 2022, wekelijkse één uur repetitie van 18.30 – 19.30 u, bij Gigant, Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn. In de aanloop naar gezamenlijke concerten wordt samen met andere orkesten gerepeteerd, meestal ook op dinsdagavond.

Informatie en aanmelden
Wil je meer weten of wil je aanmelden? Stuur een email naar info@a-jo.nl  Je kunt een paar keer vrijblijvend meedoen en vervolgens lid worden van de verenging. Algemene informatie vind je op www.a-jo.nl en www.goedkoperles.nl.

Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten
Het Apeldoorns Jazz Jeugdorkest is onderdeel van de Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten. De vereniging kent naast AJO-Jazz nog drie andere orkesten: de Speelgroep (8-12 jaar), Jong-AJO (10-13 jaar) en AJO (12-25 jaar), in een doorlopende leerlijn. AJO-Jazz spelers spelen bij voorkeur ook in het AJO of Jong-AJO mee, permanent of tijdelijk in de aanloop naar een gezamenlijk concert.

Naast deze orkesten is er het Apeldoorns Jeugd Ensemble (AJE), met wisselende samenstelling, dat kan worden ingehuurd voor feesten en evenementen; omvang, samenstelling en repertoire naar wens.

Samenwerkingspartners zijn Gigant (faciliteiten, ruimtes, ondersteuning) en Stichting Samenwerkende Muziekdocenten SPMA (docenten, optredens, ondersteuning).

Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *