AJO-Jazz

AJO-Jazz

Details & Info

Op 1 november 2022 is het nieuwe Apeldoorns Jazz Jeugdorkest gestart. Jongeren uit Apeldoorn en omgeving kunnen nu samen jazzmuziek maken in een volwaardig jeugdorkest.
De voorbereidingen zijn al in 2019 gestart, maar Corona heeft de start vertraagd: jongeren kunnen nu samen muziek maken, onder begeleiding van ervaren jazzdocenten, waaronder initiatiefnemer, coördinator en koperdocent Robert Hootsen. Er wordt gewerkt aan een eigen repertoire, gericht op optredens en muzikale groei. Van alles tussen klassiek en pop, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Improvisatie, samenspel en muziekplezier vormen de belangrijkste ingrediënten. Dus ook vette grooves en ruimte voor solo’s!
Jongeren in de leeftijd van 12-25 jaar die op een niveau vergelijkbaar met minimaal 2 jaren muziekles gehad, kunnen zich opgeven. Het wordt aanbevolen om naast het orkest ook muziekles te nemen.
In principe kunnen vrijwel alle instrumenten worden geplaatst, al kunnen er praktische beperkingen zijn. Er wordt gebruik gemaakt van eigen instrumenten; (e)-piano/vleugel, drumstel, percussie, marimba, xylofoon, (contra)bas kunnen beschikbaar worden gesteld.

Wil je meer weten of wil je aanmelden? Stuur een email naar info@a-jo.nl Je kunt een paar keer vrijblijvend meedoen en vervolgens lid worden van de verenging. Algemene informatie vind je op www.a-jo.nl en www.goedkoperles.nl.
AJO-Jazz
Locatie: Gigant Apeldoorn
Tijd: Dinsdagavond 18.30-19.30